Резултатите на ОДМВР – Пловдив са сред 10-те най-добри за страната

Резултатите на ОДМВР – Пловдив са сред 10-те най-добри за страната

Оптимизирана бе дейността по управление и разпределение на човешките ресурси. Отличен показател в това отношение, въпреки съществуващия кадрови недостиг, е позицията на ОДМВР - Пловдив по изготвената от МВР нова методика за отчитане на ефективността от работата нна териториалните дирекции - това заяви министър Румяна Бъчварова по време на отчет-анализа на дирекцията. Според вътрешния министър, едно от основните предизвикателства, пред които е изправена дирекцията, е липсата на полицейски служители в малките населени места. Ето защо са предприети действия за преразпределението на наличните сили и средства. По думите на вътрешния министър е необходимо да бъде изградена добра система за видеонаблюдение и по-ефективна наказателна практика. По този начин би могло да се постигне трайно намаление на конвенционалната престъпност.
Разполагате с много компетентни, опитни и подготвени служители. Хубавото е, че последните 5 месеца имаше мобилизация сред вас, която доведе до ръст на резултатите и заемането на подобаващо място между дирекциите в МВР– отбеляза главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов.
Българската държава полага целенасочени усилия, за да бъде готова при неблагоприятно развитие на миграционната обстановка, заяви още министърът на вътрешните работи. Тя допълни, че страната ни извършва 100-процентов контрол на границата, като се регистрират всички преминаващи. Към момента служителите на вътрешното министерство постигат положителен резултат, оценен високо и от чуждестранните ни партньори.
На отчета в ОДМВР-Пловдив присъстваха и ръководителите на окръжната и апелативната прокуратура, окръжния съд, представители на местната изпълнителна власт и народни представители от региона.