Зам.-министър Николай Нанков откри официално Дванадесетата Национална работническа спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България

Зам.-министър Николай Нанков откри официално Дванадесетата Национална работническа спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков бе официален гост на Дванадесетата Национална работническа спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България. Събитието се  провежда от 7 до 11 септември в к.к „Св. Св. Константин и Елена“ . 

Зам.-министър Нанков откри спартакиадата, която включва надпревари в различни състезателни дисциплини между отбори от всички ВиК дружества в страната.  
„Похвално е, че Съюзът на ВиК операторите, съвместно с Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, Национален браншов синдикат „Водоснабдител” – КНСБ и Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – „Подкрепа”, съумяха да превърнат това събитие в прекрасна традиция и че всички вие влагате ентусиазъм и воля за победа на отборите си всяка година“, подчерта при откриването заместник -министъра.  По думите му такъв трябва да е духът и мотивацията на всички от  ВиК – сектора, за да се даде подходяща посока на развитие на отрасъла за постигане на нивата в другите държави от Европейския съюз.
Зам.-министър Нанков изтъкна гордостта на  Министерство на регионалното развитие и благоустройството, като отговорна институция за провеждането на политиката в отрасъл ВиК и принципал на дружествата с държавно участие, че в редиците има толкова мотивирани и професионално отговорни хора, без които не би могло да се  постигнат високо поставените цели.
„Следващите няколко години ще са изключително интензивни, много нови неща предстоят за отрасъл, за да покрием  изисквания при реализиране на строителството и рехабилитацията на ВиК инфраструктура и внедряването на мерки за енергийна ефективност“, каза още зам-министър Нанков. „Силно се надявам и вярвам, че с общи усилия ще осъществим амбициозните проекти, които ни предстоят.  Убеден съм, че събития като това са точната мотивация и стимул за усърдна работа и желание за постигане на резултати“, заключи той. 
 

Водещи новини

Времето