Министър Павлова: Проектите на община Ямбол за развитие на градската среда и за Безистена са пример за допълващи инвестиции

Министър Павлова: Проектите на община Ямбол за развитие на градската среда и за Безистена са пример за допълващи инвестиции

Двата изключително важни за облика на Ямбол проекта, финансирани от Оперативна програма „Регионално развитие“, са пример за съчетаване и допълване на предоставените от нея средства, заяви при посещението си в общинския център днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя провери напредъка в проекта за подобряване на градската среда и за възстановяването на Безистена и превръщането му културно-информационен център, на трите нива на който са представени миналото, настоящето и бъдещето на региона.

Регионалният министър съобщи, че в тях са инвестирани общо 10 млн. лв. по линия на оперативната програма, като за проекта за градската среда е отпуснато допълващо финансиране, за да може инвестицията и резултатът да бъдат цялостни. Това, което Ямбол направи сега пилотно, ще бъде задължително изискване към бенефициентите през новия програмен период, за  да има по-голям ефект от инвестициите, които ще бъдат направени, подчерта тя.

Чрез средствата от ОПРР Ямбол е напълно променен за много кратко време, а благодарение на Безистена тук ще бъдат привлечени много туристи, за което ще допринесат също и намерените при строителството на автомагистрала „Марица“ археологически ценности, каза още Павлова и допълни, че двата проекта трябва да бъдат завършени до края на месеца.
 

Времето