Бургаски криминалисти разкриха две домашни оранжерии за марихуана

Бургаски криминалисти разкриха две домашни оранжерии за марихуана

За срок до 24 часа е задържан 29-годишният им собственик; Иззети са общо около 80 кг тревна маса, торове и оборудване за отглеждане на наркотичното растение

Съвместните действия са предприети вчера от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и колегите им от РУ – Несебър. В хода на акцията те извършили претърсване в частен дом в село Оризаре, обитаван от 29-годишния криминално проявен Д.А. от Поморие. В жилището полицаите намерили и иззели 30 полиетиленови чувала с цели изсушени канабисови растения с височина до два метра. Открити са и множество сухи глави, изрязани и подготвени за пакетиране, както и консумативи за отглеждане на растенията - специализирани течни торове, хумусни вещества, торфени смеси.
Последвали процесуално-следствени действия и в дома на Д.А. в Поморие. Там криминалистите се натъкнали на помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на марихуана в домашни условия с лампи и вентилатори. Иззети са 10 саксии с канабисови растения, както и течни торове за подхранване.
От двете домашни оранжерии са иззети около 80 кг тревна маса. Д.А. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Времето