Криминалисти от Пазарджик задържаха извършител на палеж на автомобил

Криминалисти от Пазарджик задържаха извършител на палеж на автомобил

С прокурорско постановление на 37 – годишния мъж е наложена 72 – часова мярка за задържане, предстои искане за постоянното му задържане

Резултатът от успешната реализация е плод на няколкомесечно усилие на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. На 8 септември сутринта на улица в Септември е  запален лек автомобил „Мерцедес“. В резултат на бързата намеса на собственика са нанесени щети основно по задната част на колата. При извършения първоначален оглед и при последвалите експертизи по категоричен начин е установено, че се касае за умишлен палеж.
В хода на разследването е създаден екип от криминалисти, експерти, разследващ полицай, които действали под наблюдението на прокуратурата. Предприети са поредица от оперативни и процесуални действия,  в резултат на които е установен извършителят - И.Г./37г./, по известен като Граха. Той е криминално проявен за обсебване, измама, а спрямо него има и образувано следствено дело за убийство в Украйна. За измамата е признат за виновен от съда и му е постановена и влязла в сила условна осъдителна присъда. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Септември. С постановление на прокурор срокът на задържане е удължен със 72 часа, като предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.
Продължават действията за документиране на извършеното престъпление и установяване поръчителите на палежа.