Служители на ГДБОП разкриха организирана престъпна група за трафик на хора

Служители на ГДБОП разкриха организирана престъпна група за трафик на хора

Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура 

Специализирана полицейска операция е проведена на 31 март от служители на Сектор „Борба с организираната престъпност“ във Варна, съвместно със служители от ОДМВР – Варна, под ръководството на Специализираната прокуратура. На територията на Варна са предприети действия с  цел разкриване, пресичане и пълно документиране престъпната дейност на  участници в организирана престъпна група, ангажирани с набиране, транспортиране, укриване и склоняване на лица от женски пол за целите на сексуалната експлоатация – престъпления по чл.321 във вр. чл. 155 и чл.159г  от НК.
В хода на разследването е неутрализирана организирана престъпна група за извършване на сводничество и склоняване към проституция под прикритието на питейно заведение, предлагащо еротични танци и компания. Наетите танцьорки в нощния клуб в централната част на Варна са били склонявани да предоставят сексуални услуги срещу заплащане на клиенти на заведението.
При проведените процесуално- следствени действия са иззети  парични суми в лева и валута,  бележки и  тетрадки с водени в тях отчети от заработените от сексуални услуги срещу заплащане, флаш памет и преносим компютър. 
С полицейска мярка за 24 часа са задържани петима - собственикът на заведението и лидер на групата П.М. /42г./ от Варна,  Ж.Г. /31г./от Варна, А.Г. /33 г./ от Ямбол,   К.И./42г./ от Варна и  К.С. /45г./, също от Варна.  На трима от тях – П.М., Ж.Г. и А.Г. им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”, повдигнати са им обвинения за престъпления по чл.321 ал.3, вр. чл. 159 а от НК.
Работата по случая продължава.

 

Времето