Старши комисар Янко Янколов е новият директор на ОДМВР-Видин

Старши комисар Янко Янколов е новият директор на ОДМВР-Видин

Той бе представен на състава на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов; Почетен знак на МВР-ІІ степен бе връчен на досегашния директор, който излиза в пенсия

Със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова за директор на ОДМВР-Видин е назначен старши комисар Янко Янколов. Днес той бе представен пред състава на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, в присъствието на областния управител, кмета на Видин, окръжния прокурор и зам.-председателя на Окръжен съд-Видин. 
Главният секретар пожела на новия директор успешна работа и изрази увереност, че с натрупания си оперативен опит ст. комисар Янколов ще активизара резервите в проактивния подход при работата на областната дирекция.
С пожелания за много професионални успехи към него се обърна и досегашният директор на ОД МВР-Видин Константин Джунински, който излиза в пенсия. 
«Резултатите на дирекцията са добри, продължаваме да надграждаме постигнатото, предстои ни много работа в екип», заяви  старши комисар Янкулов.
«От името на ръководството на МВР изразявам благодарност за изключителния професионализъм през годините на ст.комисар Константин Джунински и за това, че винаги бе на висотата, на която трябва да бъде всеки служител на министерството»,- с тези думи  главният секретар на МВР връчи Почетен знак на МВР-ІІ степен на досегашния ръководител на областната дирекция.

Янко Янколов е роден на 10 март 1974г. в гр.Лом. Завършил е висше образование с образователно-квалификационна степен «магистър» по специалност «Финанси» във Великотърновския университет «Св.Св.Кирил и Методий». Професионалната му кариера в МВР започва през 1995 г. на длъжност полицай към 02 РПУ при СДВР. Последователно е заемал длъжностите полицай, старши полицай, командир на отделение, младши разузнавач, разузнавач, началник на група, началник на сектор, зам.-началник на 05 Районно управление при СДВР. По време на службата си многократно е награждаван.

Водещи новини

Времето