10 младежки противопожарни отряди премериха сили в спортен турнир

10 младежки противопожарни отряди премериха сили в спортен турнир

Комплексен победител в надпреварата, домакин на която бе Свиленград, е отборът от свиленградското ОУ „Д-р Петър Берон“

За трета поредна година се проведе спортен турнир на младежките противопожарни отряди за купата на Свиленград. В спортната проява, която традиционно се провежда в началото на месец май, участваха над 100 младежи от 10 населени места, които премериха сили в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”. Организатори на турнира, който е част от ученическия национален спортен календар и се провежда в съответствие с Международния правилник на CTIF за младежки състезания по пожароприложен спорт, са Българската федерация по пожароприложен спорт, община Свиленград и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
И тази година младите огнеборци показаха завиден спортен дух и много добри технически умения. Надпреварата, бе между достойни противници, които демонстрираха сили, знание и възможности за справяне с препятствията.
Отборът от свиленградското ОУ „Д-р Петър Берон“ показа най-добра подготовка и заслужено спечели купата с общ резултат от 1063,58 точки. Сребърните медали заслужено спечели отборът на ловешкото основно училище „Иван Хаджийски“.
С общ резултат от 1047,31 точки бронзовите медали спечелиха възпитаниците от шуменското IX ОУ „Панайот Волов“. На награждаването присъства  и заместник - областният управител на Хасково Валентин Ангелов.
Гости на турнира бяха ст. комисар Ал. Джартов, ст. комисар Веселин Гетов, комисар Стоян Колев, комисар Николай Вълчев и представители на РИО на МОН.

Водещи новини

Времето