Министър Лиляна Павлова се срещна с китайска правителствена делегация

Министър Лиляна Павлова се срещна с китайска правителствена делегация

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разговаря с китайска правителствена делегация, водена от г-жа Хуан Данхуа, заместник председател на SASAC – комисия на Държавния съвет, която упражнява надзор над 110 от най-важните държавни компании.
По време на срещата министър Павлова заяви, че между България и Китай има отлични политически отношения и сериозен потенциал в икономическата сфера. Страната ни е активен участник и в Инициативата за сътрудничество между Китай и Централна и Източна Европа (16+1), която осигурява перспективи за развитие на целия регион, допълни тя.
Като представител на SASAC Хуан Данхуа подчерта, че интересът на китайските инвеститори към България е в различни сектори и е сериозен, тъй като те виждат реални възможности за растеж и развитие тук. Според нея инвестициите на китайските компании са иновативни, осигуряват работни места и са социално отговорни. Когато инвестираме, искаме да сме си взаимно полезни и да растем заедно, допълни тя.
Министър Павлова изтъкна, че правителството приветства частните инвеститори в България и създава добра инвестиционна среда като поддържа ниски корпоративни данъци и различни преференции за инвеститорите, включително за тези в региони с по-висока безработица. Пред китайската делегация тя представи и някои инфраструктурни проекти, които биха представлявали интерес за големи международни инвеститори. Стриктно работим по правилата на Европейския съюз и на състезателен принцип търсим оптималните решения за тези проекти – чрез публично-частно партньорство или концесия, каза още министърът.
 

Времето