46 ученици от община Кирково се състезаваха по майсторско колоездене

46 ученици от община Кирково се състезаваха по майсторско колоездене

Инициатор на проявата е РУ на МВР

“Днес съм в безопасност!” е мотото на дванадесетото по ред състезание по колоездене. Надпреварата, организирана от РУ – Кирково, се проведе на 1 юни - Деня на детето, на площада в центъра на село Кирково.
В първия етап участниците решаваха тест за познаване правилата за движение по пътищата. 46 велосипедисти от всичките осем училища на територията на община Кирково показаха отлична теоретична подготовка и знания върху Закона за движението по пътищата. Слалом между пет конуса, пренасяне на чаша с вода, майсторско движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел, указване на извършвани маневри пред пешеходна пътека бяха задачите, пред които се изправиха участниците през втория етап на състезанието.
На първо място отборно се класира СОУ “Отец Паисий” – Кирково, на второ – ОУ “Васил Левски”  – Дрангово, а на трето – ОУ “Христо Смирненски” – Фотиново.
При момичетата шампионка стана Кристина Чакърова от СОУ “Отец Паисий” – Кирково, следвана от Нелина Ангелова от същото училище, а на трето място се нареди Даниела Драганова от ОУ “Васил Левски”  – Дрангово.
При момчетата първенец стана Росен Радев от СОУ “Отец Паисий” – Кирково, следван от Емирджан Сюлейман от СОУ “Никола Йонков Вапцаров” с. Бенковски. На трето място се нареди Стефан Андреев от ОУ “В. Левски”  – Дрангово.
Наградите за отборите-първенци бяха купи, статуетки медали, грамоти, футболни топки, флаш памети, пъзели и книги, поднесени им от заместник-кмета на община Кирково Валентина Димитрова.
Проявата е част от работната карта за превенция на противообществените прояви и престъпленията, извършвани от подрастващите, приета от кмета на община Кирково, председателя на Общинския съвет и началника на РУ-Кирково.