Ямболски полицаи разкриха и задържаха извършител на палеж

Ямболски полицаи разкриха и задържаха извършител на палеж

На криминално проявения 28-годишен мъж е наложена постоянна мярка за неотклонение

Специализираната полицейска операция е проведена на 3 срещу 4 август. Действията са предприети във връзка с водено разследване за извършен палеж. Подробности за акцията оповестиха на брифинг директорът на ОДМВР - Ямбол старши комисар Генчо Иванов, Йовита Григорова - зам. апелативен прокурор при Бургаската апелативна прокуратура, зам. окръжният прокурор на Ямбол Едмонд Гоцев и наблюдаващият прокурор Иван Иванов.
Старши комисар Иванов уточни, че в хода на разследването са извършени в максимално кратък срок множество оперативни действия, в резултат на които е установена съпричастността на задържания и към още един палеж на недвижим имот, извършен през първата половина на годината на територията на областния град. Г.П. /28 г./ от село Зимница е криминално проявен и многократно осъждан за деяния, свързани с отглеждане на растения от рода на конопа и отново за държане на високорисково наркотично вещество.
Прокурор Григорова акцентира върху отлично свършената работа както от страна на органите на МВР, така и на прокуратурата. По думите й, палежът е бил извършен след много добра предварителна подготовка. Използвана е запалителна течност, възпроизвела за много кратко време висока температура, съществувала е реална опасност от засягане на други имоти.
На Г.П. са повдигнати обвинения за палеж, противозаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, както и за противозаконно държане на наркотици. По искане на Районна прокуратура – Ямбол, Районният съд в града е постановил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.