Трафикът в страната е спокоен

Трафикът в страната е спокоен

Нормална е обстановката и по граничните пунктове


В областите Видин  Враца и Монтана вали слаб дъжд и настилките са мокри. Влажни са пътищата и в област Благоевград и Пазарджик, съобщават от ГД “Национална полиция“  и призовават шофьорите да управляват с повишено внимание и съобразена с пътната обстановка скорост.

Заради очаквания повишен трафик по пътищата  днес по основните пътни направления от 14 до 20 часа тирове над 12 тона няма да се движат по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Ограниченията са както следва:
• Автомагистралите;
• път I-1 Видин-Ботевград;
• път I-1 Благоевград-ГКПП „Кулата“;
• път I-4 п. в. „Коритна“-Велико Търново-Шумен;
• път I-5 Русе-Велико Търново;
• път I-8 ГКПП „Калотина“-ГКПП „Капитан Андреево“;
• път I-9 Дуранкулак-Варна-Бургас;
• път II-18 Околовръстен път София;
• път II-19 Симитли-Гоце Делчев;
Целта на мярката, въведена за периода  от 1 юни до 15 септември 2016 г. за дните петък – от 17 до 20 часа и неделя – от 14 до 20 часа е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили. Забраната няма да важи единствено за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Заради очакваното интензивно движение по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път Е-79 София - Кулата e нобходимо шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 до 20 часа са организирани  две ленти за движение в посока София. Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево" от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция "Петрол"/. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

В последния почивен ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт "Елешница" при 15-ти километър на магистрала "Хемус". В момента там се ремонтира платното за Варна и цялото движение се осъществява в съседното към столицата. Извършват се ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка". Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.


По информация от  ГД „Гранична полиция“ обстановката по граничните пунктове е нормална.
Интензивен е потокът от автомобили за излизане от страната на Кулата и Маказа, няма струпване от пътници, изчакването е в рамките на пунктовете.
На Капитан Андреево и Лесово леките автомобили преминават без забавяне, тировете са съответно около 2 и 4 км в посока изход към Турция.
Засилен е трафикът от леки автомобили и по двата моста над Дунав, няма струпване от изчакаващи товарни автомобили.
По другите пунктове обстановката е в обичаен режим.

Водещи новини

Времето