В България ще стартира работата на новата агенция на ЕС „Европейска гранична и брегова охрана”

В България ще стартира работата на новата агенция на ЕС „Европейска гранична и брегова охрана”

Акредитираните за събитието журналисти  ще ползват осигурения от МВР транспорт от София до ГКПП – Капитан Андреево и обратно. Тръгването от София на 6 октомври е в 7.00 часа от паркинга на хотел „Маринела” (бул. „Джеймс Баучер” № 100, кв. „Лозенец”). Междинна спирка: бензиностанция Shell на АМ „Марица“, на 20 км преди Свиленград

Уважаеми колеги,
Във връзка със стартирането на дейността на новата агенция на ЕС „Европейска гранична и брегова охрана” на 6 октомври (четвъртък) на ГКПП „Капитан Андреево“, каним Ваш екип да отрази официалното събитие и пресконференцията. България е избраната държава-членка, в която да се даде старт на новата европейска агенция.
Планираните на 6 октомври мероприятия ще включват: представяне на техниката, оборудването и екипите на новата агенция на ЕС, както и пресконференция с участието на министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, еврокомисаря по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос, директора на агенция „Фронтекс“ Фабрис Леджери, европейски вътрешни министри и други висши представители на ЕС и българските структури за сигурност.
 
Колеги,
1) За да бъдат акредитирани екипите за отразяване на събитието на 6 октомври, са необходими следните данни за репортери, оператори, фотографи и технически лица:
- три имена, медия, ЕГН, номер на л.к., телефон и имейл за контакт.
Моля да имате предвид, че до ГКПП Капитан Андреево ще бъде осигурен транспорт от МВР и в района на граничния пункт няма да бъдат допускани служебни автомобили на медиите и/или лични автомобили на журналистите.
На ГКПП-то ще бъдат допуснати единствено SNG колите на телевизиите, които подадат предварителна заявка за това – вкл. номер на колата, име и данни на шофьора и придружаващо лице, ако има.
Имейли с необходимите данни за акредитация изпращайте в срок до 12:00 часа на 3 октомври, понеделник, на адрес: [email protected] (с долна черта).
Поради стриктните мерки за сигурност, няма да бъдат допуснати представители на медии, които не са били акредитирани предварително (и не са в списъка с имена за достъп).
2) Акредитираните за събитието журналисти  ще ползват осигурения от МВР транспорт от София до ГКПП „Капитан Андреево“ и обратно. Ще има една междинна спирка на автобусите по пътя София – ГКПП Капитан Андреево на АМ „Марица“ за тези от вас, които ще акредитират свои кореспонденти от региона.
Тръгването от София на 6 октомври е в 7.00 часа от паркинга на хотел „Маринела” (бул. „Джеймс Баучер” № 100, кв. „Лозенец”). Очаква се на междинната спирка на АМ „Марица“, на 20 км преди Свиленград (бензиностанция Shell) автобусите да бъдат към 9.30-9.45 часа.
Пристигането на ГКПП Капитан Андреево е планирано за около 10.30 часа при начало на официалното мероприятие в 11.00 часа.
Моля да имате предвид, че няма да се допускат никакви изключения при акредитирането и осигуряването на достъп до ГКПП Капитан Андреево.
За контакт: Пресцентър – МВР, тел: 02/9823754; имейл: [email protected].
.