Пожарникари от България, Чехия, Русия и Молдова участваха в спортен турнир за купа „Одесос“

Пожарникари от България, Чехия, Русия и Молдова участваха в спортен турнир за купа „Одесос“

Пожарникари от България, Чехия, Русия и Молдова участваха в 3-дневен спортен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос“. В оспорваната и изключително атрактивна надпревара се включиха над 150 действащи служители на пожарните служби от четирите държави. Те бяха разпределени в 11 мъжки и три женски отбора. Традиционно, състезанието протече в четири дисциплини – изкачване на кула с щурмова стълба, 100-метрова пътека с препятствия, пожарна щафета и бойно разгръщане от мотопомпа.
При мъжете заслужено златните медали в комплексното класиране спечели отборът на Русия. Непосредствено след победителите останаха чешките огнеборци. Бронзовите медали спечелиха пожарникарите от България. Отборът на Молдова зае почетното четвърто място, изпреварвайки в комплексното класиране само с една точка курсантите от факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“.
При дамите в комплексното класиране купата спечели отборът на Чехия. Сребърните медали заслужиха курсантките от факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“, а бронзовите отличия бяха спечелени от жените пожарникари от Варна.