Главен комисар Христо Терзийски проведе работна среща с висши представители на Международната асоциация на полицейските началници (IACP)

Главен комисар Христо Терзийски проведе работна среща с висши представители на Международната асоциация на полицейските началници (IACP)

Дон де Лука и Пол Сантяго дадоха висока оценка за работата на българската полиция и откроиха доброто взаимодействие на IACP със SEPCA, чийто ротационен президент е директорът на ГД „Национална полиция“

В рамките на работната си визита в САЩ, директорът на ГД „Национална полиция“ и ротационен президент на Асоциацията на директорите на полицията от Югоизточна Европа (SEPCA) главен комисар Христо Терзийски проведе среща с представители на ръководството на Международната асоциация на полицейските началници (IACP).
По време на разговорите страните обсъдиха различни аспекти на оперативното сътрудничество.  Дон де Лука, досегашен първи вицепрезидент и от днес президент на международната асоциация, и директорът по международната политика на IACP Пол Сантяго дадоха висока оценка за работата на българската полиция. Те отправиха благодарности към главен комисар Терзийски за работата му и като ротационен президент на SEPCA, като изтъкнаха съществения му принос за добро взаимодействие между двете асоциации.
По време на посещението си в САЩ директорът на ГД „Национална полиция“ взе участие в годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници. Форумът се проведе от 15 до 18 октомври в Сан Диего, Калифорния.

Водещи новини

Времето