Политическото и професионално ръководство на МВР поздравиха абсолвентите от випуск 2016 на Академията на МВР

Политическото и професионално ръководство на МВР поздравиха абсолвентите от випуск 2016 на Академията на МВР

Вие сте тези, които превръщат младежкия порив във високоотговорна професия и съдба - с тези думи към абсолвентите се обърна от името на политическото ръководство заместник-министър Красимир Ципов. Той пожела на младото попълнение в системата на МВР да работи в полза на обществото, защитавайки справeдливостта и закона. Зам.-министър Ципов припомни, че динамично променящият се свят изправя служителите на вътрешното ведомство пред нови предизвикателства и изпитания – тероризъм, организирана и трансгранична престъпност, бежанска криза – опасности, които нямат определени териториални граници, нито национална идентичност. „Затова и нашата задача днес е усвояването и прилагането на нови методи и технологии, издигането на професионализма на служителите, за да могат те да реагират успешно на посегателствата срещу съвременната цивилизация“, посочи още Ципов. „На добър час“ пожела на младите си колеги и главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Той припомни, че изборът да служиш в редиците на МВР е кауза, за която са необходими сила, добродетел и безкористност, достойнство и упоритост, разум и благородство. В  деня на връчването на дипломите на випуска главният секретар на МВР пожела на абсолвентите  да покоряват професията със знания и професионализъм. 
На тържествената церемония по случай дипломирането на випуск 2016, в присъствието на ректора ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, деканите на факултети, ръководството на министерството и на Академията и гости, бяха връчени дипломите на 83-ма випускници от факултет „Полиция“ и на 35 - от факултет „Пожарна“.  На тържеството присъстваха заместник-министър Красимир Ципов, заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев,  директорите на ГДБОП , ГДНП, ГДПБЗН, които поздравиха абсолвентите и им пожелаха успех в професионалната реализация.
Завършилите обучението си курсанти положиха клетва по Етичния кодекс на служителите с полицейски правомощия и от днес вече са служители на МВР. Абсолвентите на Академията на МВР положиха венци пред Паметника на загиналите при изпълнения на професионалния дълг служители на МВР.