Министър Бъчварова: Начинът, по който се справихте с проблема в Хитрино стана един от емблематичните знаци за работата на МВР

Министър Бъчварова: Начинът, по който се справихте с проблема в Хитрино стана един от емблематичните знаци за работата на МВР

Хитрино и начинът, по който се справихте с проблема стана един от емблематичните знаци за работата на МВР и аз искам да благодаря на всички, които участваха и, с които останахме дотогава, докогато работата беше свършена, заяви министър Бъчварова в Хитрино. Това беше с риск за живота на всички от вас и искам да ви кажа, че ние го ценим изключително много. Това е нещо, на което не всеки е способен. Вие бяхте готови да жертвате живота си. По думите й 700 служители на МВР са наградени с парична награда.
На кратка церемония в Хитрино вътрешният министър награди с почетно отличие „За доблест и заслуга“ – III степен комисар Иван Иванов, началник на Регионалната служба „Пожара безопасност и защита на населението“ – Шумен.  Наградата му се връчва за висок професионализъм и създадената организация за решаване на проблемите във връзка с инцидента по дерайлирания влак в Хитрино на 6 декември тази година.
Специална награда ще получи и директорът на областната дирекция в Шумен.
На церемонията присъства и министър – председателят Бойко Борисов, които благодари на полицаи и пожарникари, участвали в спасителната акция  в Хитрино.
Днес, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, отново беше в Хитрино, за да се запознае на място с режима на възстановителните работи на пострадалите жилища, обществени сгради и инфраструктурата в резултат на инцидента.

Времето