Заместник-министър Филип Гунев откри работна среща на Мрежата за осведоменост по въпросите на радикализацията (RAN) към Европейския съюз

Заместник-министър Филип Гунев откри работна среща на Мрежата за осведоменост по въпросите на радикализацията (RAN) към Европейския съюз

На 16-ти и 17-ти януари 2017г. в София се провежда работна среща на Мрежата за осведоменост по въпросите на радикализацията (RAN) към Европейския съюз, организирано от Министерството на вътрешните работи и Центъра за изследване на демокрацията. Събитието откри заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. Той уточни, че у нас вече са предприети стъпки за противодействие на радикализацията. Изключителто успешно в това отношение е взаимодесвието с институциите и местните власти.
Основната тема на форума е „Радикализация: предизвикателствата на превенцията“. В него участват ръководители на работни групи в RAN, както и 25 представители на различни институции на страните-членки. От българска страна в работното посещение са включени представители на всички компетентни структури, както и на неправителствени организации.
В хода на срещата участниците ще се запознаят с приетите мерки в България за превенция на радикализацията в рамките на Националната стратегия и план за действие, ще бъде обменен опит относно предизвикателствата и полезни подходи за тяхното прилагане. Специално внимание е отделено на необходимостта от координиран подход, ролята на извлечените поуки и начертаните подходи за въвеждане на аспекти на противодействие.

Времето