Четирима криминално проявени са задържани за отправяне на закани, възпрепятстване на органите на реда и подбудителство

Четирима криминално проявени са задържани за отправяне на закани, възпрепятстване на органите на реда и подбудителство

Действията на служители на ОДМВР – Разград са осъществени под наблюдението на районната прокуратура; На трима от арестуваните е наложена 72-часова мярка за неотклонение

 

В планираните полицейски действия, предприети днес на територията на Исперих, са участвали и служители на Зоналното жандармерийско управление – Варна. В хода на спецакцията, в кв. „Запад“ са задържани трима мъже и жена, криминално проявени. Те са обвиняеми по три бързи производства на РУ – Исперих за извършени престъпления по чл. 144, чл. 269, ал. 2 и чл. 270 от НК – проявена агресия и отправяне на закани към полицейски служители, като с действията си са възпрепятствали изземането на незаконно добит дървен материал и са подбудили и други хора да попречат на полицаите да извършат служебните си задължения.

Специализираната полицейска операция е продължение на действия, предприети в началото на седмицата след сигнал от служители на Горското стопанство за констатирана незаконна сеч в района.

В различни домове в кв. „Запад“ са открити и иззети 10 куб.м незаконно добита дървесина, съставени са 12 акта по Закона за горите. Установен е и извършител на кражба на селскостопанска култура, за което му е съставен акт по Закона за опазване на селскостопанското имущество. Иззети са веществени доказателства по образуваните производства.

Първоначално на четиримата арестувани е била наложена полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Исперих на трима от тях мярката за неотклонение е удължена до 72 часа.