Предстои провеждане на национален информационен ден по Програма за транснационално сътрудничество "Балкани – Средиземно море" 2014-2020

Предстои провеждане на национален информационен ден по Програма за транснационално сътрудничество "Балкани – Средиземно море" 2014-2020

Национален информационен ден по Програма за транснационално сътрудничество "Балкани – Средиземно море" 2014-2020 г. ще се проведе на 11 февруари 2016 г. в гр. София, в Бест Уестърн Хотел Експо, бул. Цариградско Шосе № 149. Срокът за регистрация за участие в него е 9 февруари 2016 година.
Срещата се организира от Управляващия орган на програмата и Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с първата покана за набиране на проектни предложения по програмата. Тя е с общ бюджет 20 132 788 евро. Срокът за подаване на проектните предложения по нея е 15 април 2016 г.
Целта на семинара е да събере представители на местните, регионалните и националните публични власти, публично-правни и неправителствени организации, които да се запознаят с основните изисквания в първата покана за предложения, да дискутират ползите и да обменят нови идеи за сътрудничество по програма „Балкани – Средиземно море“ 2014-2020 г. Програмата обхваща следните два приоритета: „Предприемачество и иновации“ и „Околна среда“.
Поканени да участват в информационния ден са всички заинтересовани организации и институции.

Желаещите да го направят следва да попълнят онлайн регистрационен формуляр за участие.
Дневният ред за провеждане на семинара може да бъде намерен на интернет страницата на МРРБ и в сайта на програмата. Допълнителна информация относно организацията на предстоящото събитие може да бъде получена от Десислава Михайлова – старши експерт от отдел „Програми за европейско териториално сътрудничество и добросъседство“, Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“, на тел. 02/ 9405 697 или по имейл: DMihaylova@mrrb.government.bg, и от Лиза Каменова, младши експерт от отдел „Програми за европейско териториално сътрудничество и добросъседство“, Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“, на тел. 02/ 9405 594 или на имейл lkamenova@mrrb.government.bg.
Допълнителна информация във връзка с поканата и подаването на проектни предложения, както и относно програмата, може да бъде намерена на нейната официална страница и на сайта на управляващия орган.
За информация на потенциалните кандидати по програма "Балкани-Средиземно море" 2014-2020 г. на интернет страницата на програмата е налична база данни за проектни идеи и търсене на потенциални партньори.
 

Времето