Криминалисти на ОДМВР -Търговище задържаха 20–годишен мъж за тежко криминално престъпление

Криминалисти на ОДМВР -Търговище задържаха 20–годишен мъж за тежко криминално престъпление

Повдигнато му е обвинение и с прокурорско постановление е задържан за 72 часа, предстои внасяне на искане за постоянното му задържане

 

Действията по разследването започнали след сигнал за пожар в нощта срещу 15 октомври, дома на 85–годишен в село Здравец. След потушаване на огъня, било открито тялото на собственика. В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителя – А.А./20г./. В хода на разследването било установено, че мъжът влязъл в къщата, за да открадне машини и инструменти, както и пенсията на стопанина, но бил изненадан от възрастния мъж. Това предизвикало яростта на А.А., той ударил възрастния човек с тежък предмет, а след това запалил цигара и я метнал в къщата.

Пред разследващите мъжът разказал, че месец по-рано проникнал в дома на друг свой възрастен съселянин от селото, за да открадне пари. След като взел намерените там 40 лева, запалил клечка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването вещи. В пожара изгорял възрастният собствменик.

20 – годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за престъпление  по член 116, ал. 1, т. 8, във връзка с член 115 от НК. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и за палеж.  На 20 октомври прокуратурата ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение.

Времето