Стартира благотворителният турнир по футбол, организиран от ОДМВР - София

Стартира благотворителният турнир по футбол, организиран от ОДМВР - София

​Каузата е подпомагане лечението на 10-годишната Виктория, дъщеря на служител от отдел „Криминална полиция“

 

Спортното събитие, организирано от Спортен клуб „Мусала“ към областната дирекция, се провежда с благотворителна цел за подпомагане лечението на 10-годишната Виктория, дъщеря на служител от отдел „Криминална полиция“. Турнирът  се реализира с изключителната подкрепа на община Долна баня.

Комисар Веселин Георгиев, заместник-директор на ОДМВР - София, даде официален старт на спортната проява. Той поздрави организаторите и участниците за колегиалната съпричастност и благородната кауза, на която са посветили усилията си. Като символичен подарък комисар Георгиев поднесе на Виктория спортен екип от републикански турнир по футбол за служители на МВР, в който отборът на ОДМВР - София е станал шампион. Приветствие към присъстващите отправи и заместник-кметът на община Долна баня Красимир Тодоров.

В турнира, който се провежда днес и утре на градския стадион в Долна баня, участват отбори от областната дирекция, районните управления в състава й и ТДНС.

Събраните суми от таксите за участие на отборите, в размер на 300 лева за всеки от тях,  вече са преведени по дарителската сметка на момичето.

ОДМВР - София изказва специална благодарност към всички, които проявиха съпричастност и подпомогнаха с лични средства лечението на малката Вики!

 

На 6-месечна възраст Виктория получава диагноза „Детска церебрална парализа“, съпроводена с пареза на дясната ръка и киста в лявото полукълбо на мозъка. През 2014 г. тя е освидетелствана от ТЕЛК с 89% степен на увреждане с чужда помощ. В продължение на десет години детето се лекува в рехабилитационен център. В резултат на провежданата терапия за съжаление са възникнали множество странични ефекти и усложнения, налагащи допълнително и скъпо струващо лечение. Израелска болница е готова да предприеме лечението на Вики, но разходите са непосилни за семейството на нашия колега.

 

На името на Виктория е открита следната дарителска сметка:

UNICREDIT BULBANK

IBAN: BG 62 UNCR 7000 1521 9922 95

BIC: UNCRBGSF

Виктория Цветанова Василева