Успешни операции срещу производството и разпространението на наркотици проведоха служители на ОДМВР - Бургас и Силистра

Успешни операции срещу производството и разпространението на наркотици проведоха служители на ОДМВР - Бургас и Силистра

Бургаски полицаи разкриха миниферма за отглеждане на канабисови растения; Дилър на дрога е задържан при операция на тутракански криминалисти

 

Близо килограм канабис и миниферма за отглеждане на канабисови растения откриха служители на бургаското Пето РУ. Процесуално-следствени действия полицаи извършили в жилищата на двама братя в ж.к. „Изгрев“, криминално проявени. От апартамента, обитаван от Д.В. /43 г./, били иззети множество топчета, съдържащи общо около 1 кг суха, зелена тревна маса /канабис/. В обитаваното от Г.В. /37 г./ жилище служителите на реда открили помещение за отглеждане на марихуана, обособено във вградената част от тераса. От минифермата, оборудвана с лампи, барометър, термометър и вентилатор, били иззети две саксии със засадени канабисови растения с височина 150-180 сантиметра. С полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан Д.В. и срещу него е започнато бързо производство. Брат му Г.В. се издирва, по случая е образувано досъдебно производство.

Тутраканец е задържан от полицията по подозрение в притежание и разпространение на наркотични вещества. В рамките на специализирана DSCN6770полицейска операция, вчера около 22.00 часа, на обществено място в града криминалисти засекли 19-годишен младеж, у когото при обиск намерили единична доза канабис. Разследвайки случая по горещи следи, полицейските служители се насочили към лицето, предоставило наркотичното вещество – 22-годишен жител на града. Същата нощ, в условията на неотложност, в дома му в Тутракан било извършено претърсване. Там в едно от помещенията били намерени около DSCN675650 г канабис и около 10 г амфетамини. Наркотичните вещества, идентифицирани с полеви наркотест, са иззети. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Продължава работата по разследване и документиране на случая, образувано е досъдебно производство.