Зам.-министър Балабанов: Бъдете твърди и непоколебими, работете в полза на гражданите

Зам.-министър Балабанов: Бъдете твърди и непоколебими, работете в полза на гражданите

Заместник-министърът присъства на клетва на 110 стажанти в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР

 

Церемонията се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положиха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. На събитието присъстваха ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, директорът на Дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместник комисар Михаил Златанов, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев, заместник-областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев, директорът на центъра в Пазарджик комисар Стоян Зайков.

„Уверен съм, че сте получили необходимата подготовка в полицейския център в Пазарджик, но от сега нататък започва изграждането ви като полицейски служители. Бъдете твърди и непоколебими, когато трябва да прилагате закона, имайте висок морал и винаги работете в полза на гражданите“,  с тези думи към младите жандармеристи се обърна зам.-министър Балабанов.

Ректорът на АМВР и директорът на полицейския център в Пазарджик наградиха стажанти, постигнали отлични резултати в учебната дейност. Водосвет за здраве на всички присъстващи отслужи епископ Яков – втори викарен епископ на Пловдивския митрополит, заедно със свещеници от епархията.

С полагането на тържествената клетва приключва първоначалната професионална подготовка на 110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“, които ще изпълняват служебните си задължения като пълноправни полицаи в Зоналните жандармерийски управления в  Пловдив, Плевен и Кърджали.

Времето