Ученици от пазарджишки училища се съревноваваха под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“

Ученици от пазарджишки училища се съревноваваха под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“

Инициативата е на ГД „Национална полиция“, в партньорство със Съюза на пивоварите в Република България и ОДМВР – Пазарджик

 

Състезанието е част от реализацията на приоритетите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016-2018 г. Една от основните заложени цели е развитие и популяризиране на спортните дейности сред подрастващите.

В надпреварата взеха участие представителни отбори от ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и Спортно училище в Пазарджик.

Състезанието протече в три етапа, като във всеки отбор участваха по 10 момичета и 10 момчета. В крайното класиране поведе тимът на Спортно училище, на второ място се класираха децата от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, а на трето - връстниците им от ОУ „Христо Ботев“. Всички деца получиха много подаръци, а треньорите им - купи за отличното представяне.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха мажоретките от  Мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс - Пазарджик. Специални гости бяха и децата от Детското полицейско управление при ОУ „Никола Фурнаджиев“ в областния град, които поздравиха присъстващите с изпълнение на своя химн.     

На събитието присъстваха областният управител Стефан Мирев, директорът на ОДМВР - Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, административните ръководители на административния и районния съд - Марияна Шотева и Веселка Златева, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите Ивана Радомирова, главен инспектор Георги Крумов и инспектор Зорница Шуманова от ГД „Национална полиция“, представители от РУО - Пазарджик, ръководни служители от ОДМВР-Пазарджик.

Водещи новини

Времето