Продължават процесуално-следствените действия край село Микре

Продължават процесуално-следствените действия край село Микре

Общо 28 души са участвали в катастрофата, до този момент деветима са загиналите; Създадена е пълна организация за оказване на помощ и лечение. Работи се по обезопасяване на пътния участък с оглед бързото възстановяване на движението

 

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов от ВМА и болница „Лозенец“ са изпратени четири реанимобила, мобилизирани са екипите на спешната помощ от Ловеч и Плевен – съобщи на брифинг от мястото на тежката катастрофа министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той уточни, че в ловешката болница е създадена пълна организация, за да бъдат прегледани и обслужени пострадалите. Ще бъде осигурено всичко необходимо, включително допълнителни консумативи, за първа помощ и последващо лечение. Министър Ананиев ще посети пострадалите в болничното заведение, за да се запознае на място със състоянието им. Осигурена е възможността хората, претърпели сериозни фрактури, да бъдат транспортирани със специализирана техника за продължаване на лечението в София.

Директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски информира, че на място продължават процесуално-следствените действия за изясняване на причините за тежката катастрофа. Окръжният прокурор Валентин Вълков ръководи действията на разследващите полицаи. По данни към момента, в инцидента са участвали общо 28 души – 26 са пътували в автобуса и двама в товарния автомобил, деветима от тях са загинали. Екипи на ГДПБЗН, на пътна полиция и на ИА „Автомобилна администрация“ работят за обезопасяване на пътния участък, за да бъде възстановено пропускането на превозни средства в района.

Участвалият в катастрофата пътнически автобус е собственост на пернишка фирма, която има редовно издаден лиценз от ИААА. Превозваната група са хора от Перник и района, те са се връщали от екскурзия до Дряново и Елена. Водачът, 48-годишен, е сред жертвите.

Главен комисар Терзийски отново призова водачите да бъдат толерантни на пътя и да не нарушават правилата за движение. Той подчерта, че пътна полиция Ловеч много сериозно е завишила санкционната дейност, служителите имат оборудвани автомобили.

Окръжният прокурор Валентин Вълков посочи, че към момента на място текат неотложните процесуално-следствени действия. Според първоначалните данни, автобусът е навлязъл в насрещното платно за движение, изяснява се причината за това.