Заместник-министър Деница Николова ще участва в информационна среща по процедурата за енергийна ефективност в периферните райони по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020

Заместник-министър Деница Николова ще участва в информационна среща по процедурата за енергийна ефективност в периферните райони по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на УО на ОПРР Деница Николова ще участва в информационна среща по процедура BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони” по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. 


Срещата е насочена към 28-те общини на градове – опорни центрове от 4-то ниво на националната полицентрична система, които са конкретни бенефициенти по процедурата. До 15 март 2016 г. всяка община следваше да подаде проектни предложения в размер на минимум 50% от бюджета на конкретния бенефициент по процедурата, а крайният срок за кандидатстване с останалите проектни предложения е 31 май 2016 г.


В рамките на информационния ден заместник-министър Николова ще представи резултатите след изтичане на междинния срок за кандидатстване от подадените до 15 март 2016 г. проектни предложения по процедурата, както и основните изисквания и често допускани грешки от бенефициентите на база извършения преглед и оценка на получените до момента проектни предложения. Представителите на общините – бенефициенти ще имат възможност да поставят своите въпроси и да дискутират конкретни казуси, свързани с процедурата.


Събитието ще се състои утре, 12 април 2016 г., от 11 часа в резиденция „Бояна“, гр. София. Поканени са да присъстват по двама представители на общините – конкретни бенефициенти, както и представители на медиите.
Кандидатстването по процедурата се осъществява изцяло електронно чрез информационната система ИСУН 2020, а пакетът документи за кандидатстване  е публикуван в ИСУН 2020 и на интернет-страницата на ОПРР.

Уважаеми колеги,
Молим желаещите да отразят информационния ден на 12 април да ни информират с писмена заявка до 15 часа днес с цел осигуряване на достъп до резиденция „Бояна“.