Локализиран е пожар, разпрострял се на площ около 800 дка в тополовградското село Сакарци

Локализиран е пожар, разпрострял се на площ около 800 дка в тополовградското село Сакарци

Продължават гасителните действия в областите Хасково и Бургас; Няма опасност за хората

 

Действията до окончателното ликвидиране на пламналите сухи треви и храсти в село Сакарци продължават. Локализираната площ е 800 дка. В усилията за овладяване на огъня участваха 6 противопожарни автомобила, 2 автомобила с висока проходимост с 20 служителя от РДПБЗН-Хасково и доброволен отряд - Тополовград.

Продължават гасителните действия на сухи треви и храсти в селата Присадец и Маточина. Към момента на място работят 7 противопожарни автомобила, 2 автомобила с висока проходимост, 30 служители на РДПБЗН-Хасково, 3 коли с висока проходимост, доброволен отряд – Свиленград и 34 войници от поделение в Хасково. Пожарът е на площ около 1200 дка.

Друг  пожар бушува в смесена гора в тополовграското село Срем. Към момента там са съсредоточени 5 противопожарни коли, 2 автомобила с висока проходимост, 20 служители на РДПБЗН-Хасково, 2 коли с висока проходимост  и  доброволен отряд – Тополовград.

Все още продължават  усилията и по локализирането на горяща смесена гора  в ивайловградското село Черничино. Към момента с огъня се борят 3 противопожарни коли, една с висока проходимост, 10 служители на РДПБЗН - Хасково. Пожарът е на площ около 300 дка. 

Действащите пожари се развиват при силен вятър.      

В Бургаска област, село Скала, са локализирани горящи сухи треви  и храсти на площ 2000 дка.Теренът е пресечен и трудно достъпен. Огънят е унищожил и две изоставени къщи.

На този етап няма опасност за хората от близките села.