ЧЕЗ информира клиентите си за новите места за плащане

ЧЕЗ информира клиентите си за новите места за плащане

От днес до 21.09.2007 г.пред 10 от най-посещаваните каси на ЧЕЗ в столицата консултанти на компанията ще раздават информационни брошури с адресите на новите каси, които всички клиенти на ЧЕЗ могат да използват за заплащане на сметките си за електроенергия от началото на август 2007 г. по споразумение с Изипей АД (Easyрay). Консултантите на ЧЕЗ ще помагат на клиентите да открият във фискалния си бон от предишно плащане своя нов уникален клиентски номер (ИТН номер), а в брошурата има специално място, на което той може да бъде попълнен.

Тя съдържа също и информация за безкасовите начини за плащане чрез Интернет или по банков път, за горещата информационна линия 0700 10 010 и имейла за всички въпроси на клиента: zaklienta@cez.bg. Брошурите с цялата информация за алтернативните места и начини на плащане в момента се разпространяват във всички центрове за клиенти и каси на територията, която обслужва ЧЕЗ.

Това е вторият етап от кампанията на ЧЕЗ България за популяризиране на алтернативните начини за плащане на сметките за електроенергия. Инициативата цели информиране на клиентите за новите места и начините на плащане, които могат да спестят време и усилия на потребителите.

От началото на август до момента повече от 5 400 клиента на ЧЕЗ Електро България, които предпочитат да си плащат в брой,спестиха време иизползваха офисите на Изипей. Статистиката показва, че в София броят на плащанията в изнесени каси надвишава 5 000, а за останалите селища в Западна България плащанията надвишават 400 броя.

ЧЕЗ България сключи договора с компанията за парични преводи Изипей АД за използването на разплащателните офиси на компанията (общо 550 в страната и 230 в Западна България) за заплащане на сметките за електроенергия в брой, без допълнителни такси. Разписките, които клиентите получават след плащане на сметката в офисите на Изипей, са същите, които се получават и на касите на ЧЕЗ Електро България. Те съдържат необходиматаинформация като ИТН номер, име и адрес на титуляра по сметка, данни за консумираната електроенергия по цени за снабдяване и по цени за разпределение, период, за който е отчетен електромерът и срок на следващото отчитане на консумацията, както и срок за следващо плащане. Всички алтернативни места за плащане през ИзипейАД са описани в уебсайт: www.easypay.bg.

ЧЕЗ подготвя следващ етап от кампанията, която ще обхване и другите градове от Западна България. Целта й ще бъде да промотира не само алтернативните каси, но и по-активното използване на безкасовите начини за плащане (чрез Интернет, банкомат, разплащателна сметка).

Водещи новини

Времето