Електромерите в Западна България ще бъдат отчетени извънредно

Електромерите в Западна България ще бъдат отчетени извънредно

Поради предстоящата промяна в цените на електроенергията, която се очаква да бъде одобрена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, от 01 до 09 юли 2008 г. ще се проведе извънредно отчитане на електромерите в Западна България. Това отчитане се извършва в съответствие с Общите условия на договорите за използване на електроразпределителните мрежи, според които при повишаване на цената на електроенергиятадружеството трябва да започне да отчита показанията на електромерите от датата, от която влиза в сила промяната.

На територията на Западна България, извънредното отчитане на измервателните уреди ще се провежда едновременно с тримесечното. Поради тази причина, за клиентите на ЧЕЗ, чиито електромери се отчитат в началото на месеца извънредното и тримесечното отчитане ще съвпаднат. За всички останали - ще бъдат извършени две отчитания – извънредно и редовно.

В изравнителната фактура по тримесечното отчитане, която всички клиенти на ЧЕЗ ще получат за първи път през юли, ще бъде отделно посочено количеството електроенергия консумирана по-ниската цена и тази по новата, по-висока. Сроковете за плащане на задълженията не се променят. Клиентите няма да получат фактура заради извънредното отчитане, а ще получат известие по схемата за тримесечно отчитане, в коeто ще бъде отразена енергията преди и след промяната на цената.

ЧЕЗ Електро България напомня, че консумацията може да бъде проверявана и да се контролира ежедневно от всеки клиент на компанията чрез проверка на показанията на електромера.Всеки клиент може да направи справка за консумираната електроенергия, ако има съмнения, че тя не е отчетена правилно и да сигнализира за необходимост от корекция на своята фактура в случай на установено неправилно отчитане. Сигнали могат да се подават на телефон 0700 10 010, на електронен адрес zaklienta@cez.bg или в центровете за обслужване на клиенти.

Времето