От 1 юли ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите в Западна България

От 1 юли ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите 
в Западна България

Отчитането се налага поради промяната на цените на електроенергията от началото на юли

От утре, 1 юли 2008 г., ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите на територията на Западна България във връзка с утвърдената от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) промяна на цените на електроенергията. Извънредното отчитане ще продължи до 9 юли. То се извършва в съответствие с Общите условия, подписани с битовите и стопански клиенти на ЧЕЗ. 

На територията на Западна България, извънредното отчитане на измервателните уреди ще се провежда едновременно с тримесечното. Поради тази причина, за клиентите на ЧЕЗ, чиито електромери се отчитат в началото на месеца извънредното и тримесечното отчитане ще съвпаднат. За всички останали - ще бъдат извършени две отчитания извънредно и редовно. Графикът, по който ще се провежда извънредното отчитане е публикуван на Интернет страницата на ЧЕЗ Разпределение: www.cez-rp.bg.

До всички кметове на населени места в Западна България са изпратени писма, заедно с листовки за извънредното отчитане, които да бъдат поставени нанай-посещаваните места в съответните селища. Информация ще се разпространява и чрез Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.  

Клиентите на ЧЕЗ ще получат информация за количеството електроенергия консумирано по старите и по новите цени в изравнителната фактура по тримесечното отчитане. Сроковете за плащане на задълженията не се променят. 

ЧЕЗ Електро България напомня, че консумацията на електроенергия може да бъде проверявана и да се контролира ежедневно от всеки клиент на компанията чрез проверка на показанията на електромера.Всеки клиент може да направи справка за потребената енергия и ако има съмнения, че тя не е отчетена правилно да сигнализира за необходимост от корекция на своята фактура, в случай на установено неправилно отчитане. Сигнали могат да се подават на телефон 0700 10 010, на електронен адрес zaklienta@cez.bg или в центровете за обслужване на клиенти.

Комуникации