ЧЕЗ разпространява информация за тримесечното отчитане на електромерите в касите на своите партньори

ЧЕЗ разпространява информация за тримесечното отчитане на електромерите в касите на своите партньори

В средата на месец юли 2008 г. в касите на Топлофикация София АД и тези, собственост на Изипей (Easypay), беше разпространена информация за тримесечното отчитане на електромерите в Западна България. Целта на инициативата е разяснение на условията на тримесечното отчитане сред клиентите на ЧЕЗ.

Разпространената информация съдържа пояснения относно начина на изчисляване на равните месечни вноски. Чрез нагледни примери е представено как се прилага формулата и са дадени разяснения за ограниченията, които Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е одобрила, за да се гарантира, че клиентите на ЧЕЗ няма да бъдат ощетени. Разпространени са и таблици за изчисление на прогнозни количества електроенергия по новите цени, влезли в сила от 1 юли 2008 г. Примерните таблици имат за цел да разяснят на клиентите на ЧЕЗ на каква сума би възлизало съответно потребено количество електроенергия, така че потребителите да прогнозират лесно своите равни месечни вноски.  Информацията е представена поотделно за битови и стопански потребители, съответно с едно- или двутарифен  електромер.

Инициативата е част от усилията на ЧЕЗ да разясни тримесечното отчитане на електромерите. Досега компанията е разпространила информационни брошури до своите клиенти, организирала е срещи с представителите на местната власт в Западна България, както и с представители на потребителските организации. Подробна информация е публикувана и на сайта на дружеството www.cez.bg

Комуникации

Водещи новини

Времето