Футболният отбор на ЧЕЗ Разпределение спечели още два бронзови медала

Футболният отбор на ЧЕЗ Разпределение спечели още два бронзови медала

На провелия се в Прага ХVІ-ти годишен открит международен турнир по футбол за аматьорски работнически отбори участваха 24 отбора от 14 европейски страни - Беларус, Белгия, България, Германия, Дания, Израел, Италия, Литва, Норвегия, Полша, Русия, Чехия, Швейцария и Швеция. Отборът на ЧЕЗ Разпределение надигра пет съперника по пътя си към почетната стълбичка. В последния двубой за трето и четвърто място шампиона от миналата година Bik Maisons (Белгия) беше надигран категорично с 10:1. Българските футболисти победиха още съставите от Италия (3:2), Норвегия (8:0), Русия (2:0) и Израел (3:1).

Футболистите впечатлиха с играта си и на родна земя. В надпреварата с първенците и носителите на купи от регионалните първенства на София, Варна и Бургас, по време на  „VІІІ турнир за Суперкупа PRO на България”, отборът се класира на престижното трето място. След пет оспорвани мача (четири победи и една загуба на полуфинала), играчите на ЧЕЗ Разпределение извоюваха бронзовите медали. На малкия финал те се наложиха с 3:2 над Левски София Запад.

Футболният отбор на ЧЕЗ Разпределение България е създаден през 2003 г. Още с първото си участие на турнир, тимът дава сериозна заявка за бъдещ шампион. Сред титлите на отбора са:

·       три златни медала (през 2003, 2004 и 2007 г.) от традиционния Коледен турнир на работнически колективи по мини футбол в зала, организиран от КНСБ – Благоевград;

·       златен медал по минифутбол на трева от III открит работнически спортен фестивал „Балканите канят за мир” – 2004 г.;

·       два златни и един бронзов медал по минифутбол на трева от Национална спартакиада на работещите в енергетиката, спечелени през 2004, 2006 и 2007 г.

·       първо място на Суперкупата на България по футбол в зала през 2004 г.;

·       първо място на Българската лига по футзал – зона София, група А2 през сезон 2004 - 2005 г.;

·       второ място на турнира за купата на София по футзал през 2006 г;

·       трето място на Българската лига по футзал – зона София, група А1 през сезон 2007 – 2008 г.

Мениджър на отбора е Ясен Тодоров - ръководител на звено „Оперативно диспечерско” в ЧЕЗ Разпределние България. В момента футболистите се подготвят за следващата надпревара – Първенството на Българската лига по футзал – зона София, което ще започне в началото на месец септември.

Комуникации

Времето