ЧЕЗ и община Враца решиха да сформират работна група

ЧЕЗ и община Враца решиха да сформират работна група

ЧЕЗ предложи сформиране на работна група за решаване на натрупалите се проблеми по време на среща между представители на компанията и Община Враца. Днес, 12 септември 2008 г., в сградата на общинската администрация се състоя дискусия, в която участие взеха кметът на града Тотю Младенов, кметове на населени места от областта, представители на браншовите организации и граждани. От страна на ЧЕЗ в дискусията участваха Георги Миков, член на управителния съвет на ЧЕЗ България, Росен Йорданов, директор дирекция „Експлоатация и поддържане на мрежата”, Красимир Първанов, директор дирекция „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи”,  Валери Влъчков, ръководител направление „Регулаторни въпроси”, ЧЕЗ България и Ясен Гуев, мениджър ПР и комуникации, ЧЕЗ България.

По време на дискусията бяха обсъдени въпроси от общ интерес, в това число и проблемът с присъединяване на нови потребители. Представителите на общинската администрация се съгласиха да съдействат на компанията при издаването на визи за строеж на нови трафопостове. Красимир Първанов съобщи, че компанията работи за ускоряване на сроковете за строително присъединяване преди сключване на постоянен договор за присъединяване. Той съобщи, че в момента няма забавяния по преписки за присъединяване в община Враца.

Представителите на ЧЕЗ отговориха на всички въпроси за прекъсвания на електрозахранването, които са поради аварии или планови прекъсвания. По време на дискусията беше повдигнат въпроса за неплатените сметки за електроенергия от наематели на общински жилища. Представителите на ЧЕЗ и на общината се съгласиха, че това ще бъде един от първите въпроси, който работната група трябва да постави на обсъждане.

Бяха дадени разяснения относно доставянето на сметки, проверката на електромери, системата на тримесечно отчитане, както и за безкасовите начини на плащане. От ЧЕЗ насърчиха потребители да преминат към по-лесните безкасови начини за плащания.

Повод за срещата във Враца бяха проблеми с електрозахранването в града, породени от мрежата на ВиК Враца. Изпращаме ви и информация по случая.

Комуникация

Водещи новини

Времето