ЧЕЗ България подкрепи инициативата на природен парк Витоша за поставяне на нови насочващи табели

ЧЕЗ България подкрепи инициативата на природен парк Витоша за поставяне на нови насочващи табели

ЧЕЗ България предостави финансова помощ за подмяна на общо 191 насочващи табели в най-посещаваната планина в България - Витоша. Общата стойност на проекта е 9 169 лв., като до края на месец октомври предстои освежаване на лятната маркировка и номериране на стълбове по зимната между Черни връх и х. Кумата.

Поставените табели обозначават три от най-популярните маршрути в парка. Два от най-предпочитаните подстъпи към планината - от кварталите Драгалевци и Симеоново до хижа Алеко, вече разполагат с общо 132 нови насочващи табели. Други 59 маркират атрактивния маршрут от „Златните мостове” до Черни връх. Насочващите табели са изработени по стандартите на Българския Туристически Съюз.

Витоша е удобна за пешеходен туризъм през цялата година по определените пътеки и маршрути. Маркировката ще помогне за обслужването на големия туристически поток по време на натоварения зимен сезон. По този начин ще бъдат сведени до минимум инцидентите в планината през зимата, дължащи се на неправилна ориентация. Любителите на активния начин на живот и екстремни преживявания ще могат по-лесно да стигат до предпочитаните от тях маршрути.

„С удоволствие се включихме в инициативата, тъй като знаем, че за част от нашите клиенти Витоша е предпочитано място за прекарване на свободното време. Компанията предвижда и в бъдеще да си сътрудничи с природния парк, като и през следващата година ще осъществим общи проекти”, заяви Любош Павлас, Регионален Мениджър на ЧЕЗ за България.

Комуникации

Времето