Ростислав Дижа: Безкасовите начини на плащане са бъдещето

Ростислав Дижа: Безкасовите начини на плащане са бъдещето

28 911клиента на ЧЕЗ са заменили касовото с безкасово плащане по време на кампанията „Лесно, по-лесно ... безкасово”

На 5 декември 2008 г. приключи кампанията на ЧЕЗ Електро България за популяризиране на безкасовите начини за плащане на консумирана електроенергия – „Лесно, по-лесно ... безкасово”. По време на официалното закриване на кампанията в зала Ариел Театър, Ростислав Дижа, изпълнителен директор на ЧЕЗ Електро България, обобщи резултатите от инициативата и изрази намерението на компанията да продължи усилията за превръщане на безкасовите разплащания в атрактивна възможност за все повече клиенти. „Това е бъдещето и ние искаме да сме сред първите, които залагат на модерните взаимоотношения с клиентите”, допълни той.

За периода на кампанията - от 23 юни до 5 декември 2008 г., общо 596 591 сметки са платени безкасово. Запазва се тенденцията най-предпочитаният способ за безкасово разплащане да бъде директния дебит. 52 процента от всички безкасови плащания за периода са направени по този начин. Все по-голяма популярност набира и плащането по Интернет чрез системата на ePay. Средно на месец 31 500 сметки за консумирана електроенергия се плащат през ePay.

В рамките на кампанията „Лесно, по-лесно ... безкасово”  15 клиента получиха специални награди и 5 дома за деца в неравностойнно положение получиха дарение. Компанията дари по 0.20 лв. за всеки потребител, предпочел да замени касовото с безкасово разплащане, в полза на домове за деца в неравностойно положение. Общата сума предоставена от компанията е

5 782,20 лв.

По време на закриващото събитие журналистката от БНР Юлияна Стоянова с помощта на Йорданка на 5 години от дом „Радост” в с. Дрен и в присъствието на нотариус изтегли последните трима клиенти на ЧЕЗ, които получават награди в рамките на кампанията. Това са софиянците:

§       Илия Малинов, който получава голямата награда луксозна екскурзия за двама до Виена

§       Владимир Томов ще получи лаптоп и

§       Никола Стамболиев – цифров фотоапарат

През ноември месец събраната сума за дарение е 983,20 лв. Тя ще бъде предоставена на Дом за медико-социални грижи за деца в гр. Златица, който беше определен чрез жребий от Ростислав Дижа.

Деца от дом„Радост” в с. Дрен, получили дарения в рамките на кампанията, представиха пред гостите на тържеството в театър Ариел предварително подготвена програма.

 

Времето