ЧЕЗ обяви планираните за 2009 инвестиции на компанията за Монтана, Враца и Видин

ЧЕЗ обяви планираните за 2009 инвестиции на компанията за Монтана, Враца и Видин

ЧЕЗ обяви планираните за 2009 инвестиции на компанията за Монтана, Враца и Видин по време на работна среща между кметове, представители на институции и бизнеса от областта. „Предвидените инвестиции за Монтана възлизат на 2.335 млн. лева, за Враца – 4.954 млн. лева, а за Видин - 2.031 млн.лева” обяви по време на срещата Любош Павлас, Регионален Мениджър на ЧЕЗ за България.

От страна на ЧЕЗ в дискусията участваха Любош Павлас, Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Йордан Стоянов Стратегическо управление на активите и планиране, Илиян Илиев, Ръководител ОРЗ обл. Видин, Николай Григоров, инжинер разпределение на електрическа енергия, клон Монтана, Мария Илиева, Дирекция „Мерене и управление на данните”, Теодора Владова, Ръководител на „Център за обслужване на клиенти” гр. Монтана и Ясен Гуев, Мениджър ПР и Комуникации.

„Бихме искали да инвестираме в мрежата над 90 млн.лв. Тази сума зависи по какъв начин цените на електроенергията ще бъдат променени  от 1 юли, но и да не бъдат променени минимално ще инвестираме 70 млн.лв.”, каза по време на срещата Любош Павлас. Инвестициите включват осъществяване на нови присъединявания, изкупуване на съоръжения, реконстроиране на мрежите и др.

По време на дискусията г-н Любош Павлас представи подробна информация за структурата на ЧЕЗ на територията на България и ситуацията с тримесечното отчитане. Представителите на ЧЕЗ отговориха не всички въпроси във връзка с тримесеченото отчитане и неговото функциониране като припомниха предлаганата от компанията услуга за промяна на равните месечни вноски за електроенергия.

По време на срещата беше взето решение за сформиране на мобилни екипи на ЧЕЗ в община Берковица, които да осъществяват предлаганите в Центровете за обслужване на клиeнти услуги.

Любош Павлас изрази готовността на компанията да участва и в бъдеще в конструктивни дискусии със своите клиенти.

 

Комуникация