ЧЕЗ инвестира над 800 хил. лева на територията на Западна България през юни

ЧЕЗ инвестира над 800 хил. лева на територията на Западна България през юни

Компанията започва ремонт на силов трансформатор в подстанция „Фестивална“ в столицата на стойност 240 хил. лева

ЧЕЗ инвестира  805 хил. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроразпределителната мрежа на Западна България през юни. Близо половината от инвестициите, 388 хил. лева, са предназначени за подобряване на електрозахранването в София. От тях приблизително 240 хил. лева ще бъдат отделени за ремонт на силов трансформатор в столичната подстанция "Фестивална".

През юни започва и реконструкция на възлова станция "Хисаря"20 кV в гр. Ловеч на стойност близо 100 хил. лева. Други 132 хил. лева са отделени за подобряване на качеството и сигурността на доставките на територията на Благоевградска област.

„Най-голямото предизвикателство за компанията ни е да постигнем в максимално кратки срокове европейски стандарти на услугите, които предоставяме, за да получават клиентите ни качеството, което заслужават. Инвестираме в рамките на одобрената от ДКЕВР инвестиционна програма. За съжаление тези инвестиции са недостатъчни, за да реализираме всички наложителни проекти. Но дори и с ограничен ресурс ние продължаваме да правим всичко възможно, за да предоставим на клиентите си качествено и сигурно захранване“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км. и се грижи за захранването на повече от 2 млн. клиенти. От стъпването си на българския пазар компанията е вложила 450 млн. лева в електроенергийната инфраструктура на Западна България.

PR

Времето