ЧЕЗ възстанови захранването на 7 619 свои клиенти днес

ЧЕЗ възстанови захранването на 7 619 свои клиенти днес

Аварийните екипи на „ЧЕЗ Разпределение България” АД работят за отстраняване на авариите в останалите без електрозахранване  райони. Засегнати през днешния ден бяха 9 611 потребители в общините Своге, Костинброд, Самоков, Белоградчик, Драгоман, Брезник, Столична община и парк Витоша.  Въпреки тежките метеорологични условия, към 16.00 ч. броят на клиентите без електричество беше сведен до 1 992.

В момента засегнати остават села в общините Костинброд, Самоков, Белоградчик и Драгоман. Трасетата на електропроводите са извън населените места, в труднодостъпни райони, пътищата са непочистени, а снежните преспи достигат до над два метра. Това затруднява достъпа на екипите до съоръженията.

„Уверяваме, че усложненията и тежката метеорологична обстановка няма да бъдат причина за преустановяване на работата докато не бъде възстановено електрозахранването на всички абонати на дружеството”, каза Божидар Гатев - директор „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България” АД.

Товарите по електроразпределителната мрежа през днешния ден, отчетени в диспечерските центрове на компанията, не бяха завишени в сравнение с предходните дни, но все още се наблюдава тенденция за върхови стойности.  Предвид прогнозите за минусови температури и през следващите дни, очакванията са, че вследствие на голямото потребление тази тенденция ще продължи.

За информация и сигнали за евентуални нововъзникнали аварии клиентите на ЧЕЗ могат да използват денонощната информационна линия на компанията 0700 10 010

Пресцентър на ЧЕЗ България

Времето