16 сигнала бяха подадени в приемната на ЧЕЗ в Сандански

16 сигнала бяха подадени в приемната на ЧЕЗ в Сандански

Представители на компанията разговаряха с граждани и хотелиери, притеснени от сметките за електроенергия през декември

В приемната на ЧЕЗ в Сандански, организирана на 8 февруари, бяха подадени 16 сигнала от клиенти на дружеството, притеснени от сметките за електроенергия за декември 2012 г. Общо от началото на годината в града са подадени 22 сигнала и жалби за високи сметки на електроенергия.

Представители на ръководството на ЧЕЗ разговаряха в сградата на общината с граждани, бизнесмени и журналисти, със съдействието на кмета на Сандански - Андон Тотев.

„Скоро ще имаме и първите обобщени резултати от проверките на подадените вече сигнали и жалби. Ясно е, че за по-високите декемврийски сметки има обективни причини, като по-дългият отчетен период, заради празниците и по-високата цена на тока от 01.07.2012 година. Не изключвам възможността и за грешки, които незабавно ще бъдат коригирани, а отговорните ще понесат последствията”, каза Димчо Станев - Директор „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ България. „Нашите анализи показват, че консумацията на електроенергия в Западна България през декември е нараснала с 34% в сравнение с ноември добави той. “Разбираме, че някои клиенти са затруднени да платят по-високите си декемврийски сметки и затова предлагаме да се възползват от възможността за разсрочване на плащането на дължимата сума”, подчерта Станев.

По време на срещата Димчо Станев даде информация по съдържанието на фактурата и подчерта, че на ЧЕЗ се падат по-малко от средно 17 процента от крайната сума. „Това означава, че на всеки 100 лева, по-малко от 17 лева плащате на ЧЕЗ. Останалите 83 лева се изплащат на НЕК, ЕСО, производителите на зелена енергия, производителите на енергия от когенерация, за производството на електроенергия по дългосрочните договори, данъци и други» ”, каза Станев.

Той благодари на кмета за съдействието и изрази надежда, че Община Сандански и в бъдеще ще остане надежден партньор на компанията в подобряването на обслужването.

За да улесни клиентите да поставят въпроси пред служители на дружеството, работното време на центровете за обслужване на клиенти в градовете Сандански, Благоевград и Гоце Делчев бе удължено с един час през периода от 6 до 20 февруари. При необходимост срокът ще бъде удължен и ще бъдат отворени допълнителни приемни.

Димчо Станев - Директор „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ България, приема оплаквания по време на срещата, провела се в сградата на общината.

Отляво-надясно: представител на МИЕТ, Андон Тотев – кмет на Община Сандански, Димчо Станев - Директор „Обслужване на клиенти”, представители на ЧЕЗ.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg

Времето