ЧЕЗ раздава стипендии на дванадесетокласници в пет училища в Западна България

ЧЕЗ раздава стипендии на дванадесетокласници в пет училища в Западна България

Инициативата е част от кампанията за подпомагане и подкрепа на професионалното образование в страната

ЧЕЗ България ще раздаде месечни стипендии на дванадесетокласници от пет професионални училища в Западна България. Компанията предоставя стипендиите за двама ученици от всяка гимназия за втория срок на учебната 2012-2013 г.

Официалното връчване на наградите ще се състои утре – 28.03.2013 г. На срещата ще присъстват победителите в конкурса, учители и директорите  на гимназиите, както и мениджъри на дружествата от Групата на ЧЕЗ в България.

"Щастлив съм, че ще мога лично да връча наградите на спечелилите ученици. Тези стипендии са своеобразна инвестиция в бъдещето на страната и в българската енергетика. Надявам се, че с тази инициатива ще подпомогнем дванадесетокласниците да продължат своето образование”, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Стипендиантите бяха избрани с конкурс, на който представиха свои есета. Темата на заданието беше съобразена с направлението на съответната гимназия (техническо или икономическо). Резултатите и победителите от конкурса бяха обявени на 8-ми март тази година.

В конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ” са включени видинската Професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров”, Професионалните гимназии по механоелектротехника в Ловеч и Плевен, Професионалната гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски” в гр. Кнежа и Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов”  в Кюстендил.

Представяне на инициативата пред дванадесетокласници от Професионална гимназия по механо-електротехника в Плевен на 30 януари 2013 г.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg

Водещи новини

Времето