ЧЕЗ констатира 13 кражби на електроенергия в Дупница

ЧЕЗ констатира 13 кражби на електроенергия в Дупница

Компанията извършва регулярни проверки за неправомерно присъединяване към мрежата

Проверка за кражби на електроенергия извършиха служители на ЧЕЗ Разпределение България на ул. „Джерман” в гр. Дупница. Акцията бе извършена по искане на Районно управление на полицията – Дупница и Районна прокуратура – Дупница. Подобни проверки се извършват регулярно по инициатива на компанията по цялата територия, обслужвана от ЧЕЗ.

В рамките на 4 часа, по време на акцията бяха проверени 42 обекта и установени 13 нарушения. За тях бяха съставени констативни протоколи, а срещу част от абонатите вече са образувани досъдебни производства. Всички неправомерни присъединения бяха прекъснати.

„Загубите от подобни нарушения ощетяват всички наши клиенти. При други обстоятелства тези средства могат да се вложат в подобряване на обслужването на потребителите. Трябва да се създаде обществена нетърпимост към подобен вид дейност. Призоваваме всички свидетели на нерегламентирана консумация да подават сигнали в полицията или при нас.”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От началото на годината до момента ЧЕЗ е извършила 23 000 проверки и е съставила 2533 констативни протокола. Клиентите могат да подават своите сигнали на адрес ntz@cez.bg  и на денонощната информационна линия на компанията 0700 10 010.

PR