Стартира конкурсът "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

Стартира конкурсът "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

За четвърта година ЧЕЗ ще подпомогне талантливи ученици от 12 клас на професионалните училища

За четвърта, поредна година ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически и икономически гимназии. Състезанието по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на г-н Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2015 – 2016 година на Министерството на образованието и науката.

„Чрез подпомагането на учениците от професионалните училища се надяваме да ги вдъхновим и мотивираме да изберат професията на енергетика за своя съдба и да останат в България. Българската енергетика и българското общество имат нужда от младите таланти“, каза Карел Крал.

Конкурсът се провежда сред ученици от 12 клас от направленията „Електроенергетика“ и „Икономика“ в професионалните гимназии. Началото е през декември, а финалът - през март 2016 г., когато на тържествена церемония ще станат известни и имената на победителите. Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг от двете направления на състезанието, ще получат стипендии за втория срок на обучение.

Регистрацията за участие в конкурса вече е отворена на сайта www.stipendiant.com. Представители на ЧЕЗ предоставят допълнителна информация за състезанието пред учениците от техническите и икономически гимназии на територията на Западна България. До момента 16 гимназии от 12 града са заявили желание да участват в проекта.

Повече информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайтаwww.stipendiant.com.

Пресцентър „ЧЕЗ България“ ЕАД