ЧЕЗ дава стипендии и на студенти от електротехнически специалности

ЧЕЗ дава стипендии и на студенти от електротехнически специалности

Дружеството разширява програмата си „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и за висшите учебни заведения

Групата ЧЕЗ в България разширява обхвата на програмата „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, като от настоящата година в нея вече ще могат да участват и студенти от електротехнически специалности. Целта е да се повиши популярността на тези специалности сред младите хора и да им се покаже, че те имат перспективи за развитие в енергийния сектор и в България, който през последните години претърпява изключително динамични промени.

„Чрез програмата „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици и студенти се надяваме да ги мотивираме да изберат професията на енергетика за своя съдба. Българската енергетика и българското общество имат нужда от младите си таланти“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

В конкурса могат да кандидатстват всички студенти от технически висши учебни заведения на територията на Западна България. Всяка година компанията ще предоставя стипендии на трима изявени студенти, класирани на конкурсен принцип и на база обявените критерии, които са публикувани на сайта www.stipendiant.com. Указанията за кандидатстване и сроковете ще бъдат предоставени и на предстоящата сесия на „ЧЕЗ Академия“, която ще се проведе на 26.04.2018 г в новия Технически учебен център на „ЧЕЗ Разпределение България“.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е част от дългосрочна политика на дружеството за насърчаване на професионалното образование в България. Той стартира през 2012 г. и бе насочен към ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии на територията на Западна България. Досега в състезанието са кандидатствали над 750 ученици, от които 49 са получили стипендии. Повече подробности за конкурса и правилата може да бъде намерени на сайта: www.stipendiant.com.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg

Времето