НОИ развива статистиката на трудовите злополуки

НОИ развива статистиката на трудовите злополуки

Общо 80 служители на Националния осигурителен институт (НОИ) от всички териториални поделения в страната са преминали обучение по проект за развитие на системата за статистика на трудовите злополуки, който приключва през м. октомври 2011 г.  Всички те са получили допълнителни знания за ефективното регистриране, кодиране и въвеждане на данни при отразяването на инциденти на работното място.В резултат на това е подобрено качеството на предоставяната от НОИ първична информация за

 

 регистрираните трудови злополуки и са увеличени възможностите за анализ и оценка на риска за всеки един отделен случай. За тази цел, в рамките на проекта са направени редица функционални подобрения в информационната система на НОИ. Разработени са както нови софтуерни модули, така и подробни ръководства за инспекторите и администраторите на база данни.

Проектът е финансиран от Евростат. Средствата по него се предоставят на компетентните национални органи на страните от ЕС за консолидиране на европейската методология за статистика на трудовите злополуки ESAW и адаптиране на националните данни към изискванията на европейските класификации.

Водещи новини

Времето