Комисията по отбрана на Народното събрание проведе изнесено заседание в 61-ва механизирана бригада в Карлово

Комисията по отбрана на Народното събрание проведе изнесено заседание в 61-ва механизирана бригада в Карлово
Председателят на Комисията по отбрана на Народното събрание ген. Константин Попов поздрави личния състав на 61-ва механизирана бригада в Карлово с бойния празник на Сухопътни войски - 19 ноември и връчи на командира на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов почетен плакет на Народното събрание. Комисията по отбрана на Народното събрание проведе на 17 ноември 2017 г. изнесено заседание във военното формирование.

В Карлово народните представители се срещнаха с личния състав на 61-ва механизирана бригада, която е водещо формирование от състава на Сухопътни войски. Бригадата изпълнява задачи по оказване на съдействие на Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР по охрана на държавната граница, от нейния състав е и българският контингент в мисията "Решителна подкрепа" на НАТО в Афганистан.

Народните представители от Комисията по отбрана разгледаха въоръжението и бойната техника на бригадата в контекста на работата по проекта за модернизация на Сухопътни войски.

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов и членовете на комисията посетиха община Карлово, където разговаряха с кмета на града д-р Емил Кабаиванов и с общинското ръководство. Представителите на местната власт подчертаха, че имат изключително добро взаимодействие с командването на формированието. На срещата бяха обсъдени възможностите за оптимизиране и по-голяма оперативност при вземането на решения за оказване помощ на населението при извънредни ситуации. Пет формирования от състава на 61-ва механизирана бригада се поддържат в готовност и почти ежедневно изпълняват неотложни задачи за овладяване и/или преодоляване на последици от бедствия (при промишлени аварии, гасене на пожари, наводнения, усложнена зимна обстановка, както и за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси).

Генерал Константин Попов поздрави кмета на Карлово за достойното отбелязване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. По думите му уроците по патриотизъм са жизнено необходими, за да се мотивират и в днешно време хората в униформа.

Народните представители положиха цветя пред паметника на Апостола в Карлово.

Времето