Република Корея е наш приоритетен икономически партньор в Азия, заяви председателят на парламента Димитър Главчев на среща с премиера на страната Ли Нак-Йон

Република Корея е наш приоритетен икономически партньор в Азия, заяви председателят на парламента Димитър Главчев на среща с премиера на страната Ли Нак-Йон
Република Корея е наш приоритетен икономически партньор в Азия, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев на среща с министър-председателя на Република Корея Ли Нак-Йон.

Председателят на парламента отбеляза, че тази визита е важен елемент от диалога на високо равнище и продължение на приятелския разговор, проведен през август при посещението на българската парламентарна делегация в Страната на утринната свежест.
На срещата днес бяха обсъдени възможностите за разширяване на българо-корейските отношения във всички сфери от взаимен интерес.

И двете страни заявиха, че ще продължат да развиват активен политически диалог на високо равнище и ще насърчават сътрудничеството в различни области, сред които информационни технологии, автомобилостроене, инфраструктура, търговията и туризъм. Учредената днес Българо-корейската търговска и индустриална камара в Хюндай център – София ще допринесе за активизирането на търговско-икономическите контакти между двете страни, отбеляза Димитър Главчев. Той изрази задоволство от създадената солидна договорно-правна основа и изградената широка институционална рамка на двустранното сътрудничество в приоритетни области.

Премиерът на Република Корея Ли Нак-Йон отбеляза, че за него е чест, че България е част от първото му официално посещение в чужбина като министър-председател.

Той определи днешните си разговори в страната ни като изключително ползотворни и изрази увереност, че те ще дадат нов, още по-силен импулс за развитието на отношенията между двете страни.

София е град с дълга история и богата култура и тук имаме много приятели, подчерта още министър-председателят на Република Корея.

Премиерът Ли Нак-Йон е на официално посещение в България по покана на министър-председателя Бойко Борисов.

Водещи новини

Времето