България ще продължи да подкрепя Грузия в усилията, които тя полага за присъединяване към ЕС и НАТО, заяви Джема Грозданова на среща с грузинския министър по въпросите на евроатлантическата интеграция Виктор Долидзе

България ще продължи да подкрепя Грузия в усилията, които тя полага за присъединяване към ЕС и НАТО, заяви Джема Грозданова на среща с грузинския министър по въпросите на евроатлантическата интеграция Виктор Долидзе
България ще продължи да подкрепя Грузия в усилията, които тя полага за присъединяване към Европейския съюз и НАТО, заяви председателят на Комисията по външна политика на Народното събрание Джема Грозданова на срещата си с грузинския държавен министър по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Виктор Долидзе. Гостът е на посещение в България по покана на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

България е сред най-категоричните поддръжници на европейската перспектива на Грузия и вашата визита е поредна възможност да потвърдим тази подкрепа, подчерта Джема Грозданова. Тя посочи, че страната ни ще продължи да работи за по-добро разбиране на предизвикателствата пред Грузия сред европейските лидери и за важния избор, който страната е направила. Джема Грозданова отбеляза, че либерализацията на визовия режим е сериозно постижение за Грузия по пътя й към Европа и е заслужен резултат от осъществяването на нужните и нелеки реформи. Вярвам, че тази стъпка ще отвори нови възможности за сближаване между нашите народи и култури и ще доведе до засилване на туристическия, търговския, икономическия и образователния обмен, добави тя.

България е голям приятел на Грузия, подчерта грузинският държавен министър по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Виктор Долидзе. Той благодари за последователната и ангажирана подкрепа на страната ни за членството на Грузия в ЕС и НАТО.

Грузия е сред нашите основни външнополитически партньори в региона на Черно море и Южен Кавказ, подчерта председателят на Комисията по външна политика. На срещата бяха обсъдени двустранните отношения, както и сътрудничеството между двете страни в рамките на различни международни организации.