Цецка Цачева: Република Корея е приятелска държава и първостепенен наш партньор в Азия

Цецка Цачева: Република Корея е приятелска държава и първостепенен наш партньор в Азия
Република Корея е приятелска държава и първостепенен наш партньор в Азия. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева по време на срещата си с председателя на Групата за приятелство Република Корея – България в корейския парламент Ким Янг У. Тя сподели удовлетвореността си от добрите междупарламентарни връзки и подчерта необходимостта от това отношенията между двете страни да се развиват на още по-високо равнище.

Председателят на Народното събрание изрази задоволството си, че визитата на чуждестранните парламентаристи се осъществява непосредствено след официалното посещение на президента Росен Плевнелиев в Република Корея. Уверена съм, че подписаните споразумения за двустранно сътрудничество ще доведат до конкретни резултати, посочи Цецка Цачева. По думите й политиката на диалог и пълноценно използване на механизмите на парламентарното сътрудничество между България и Република Корея ще бъде продължена.

По време на разговора бе отбелязана нуждата от засилване на контактите между двата народа с цел реализиране на повече бизнес проекти, инвестиции и стокообмен. От развитието на икономиката зависи благоденствието на нашите граждани, заяви Цецка Цачева и отчете културно-историческия туризъм като достатъчно стабилна основа, върху която може да се надградят отношенията между двете държави.

Председателят на Групата за приятелство Република Корея – България в корейския парламент Ким Янг У постави акцент върху възможността България и Република Корея да си сътрудничат на експертно ниво в областта на търговията, науката, информационните технологии и отбраната.

На срещата председателят на Народното събрание Цецка Цачева потвърди поканата си до председателя на Националното събрание на Република Корея Чунг Уи-хва за осъществяване на официално посещение у нас.

Времето