Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с председателя на Събранието на Република Албания Йозефина Топали

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с председателя на Събранието на Република Албания Йозефина Топали

Българо-албанските отношение се базират на стабилната основа на приятелство, сътрудничеството и партньорството. Това бе потвърдено на срещата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с председателя на Събранието на Република Албания Йозефина Топали.

Парламентарна делегация, водена от председателя на албанския парламент, е на двудневно официално посещение в България. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание.

Цецка Цачева и Йозефина Топали изразиха задоволство от факта, че през последната година е налице интензивен диалог на най-високо политическо ниво. Посочено бе, че това дава възможност двете страни да се концентрират върху разширяване на областите на двустранно сътрудничество и реализирането на общи проекти.

Като потенциални сфери за развитие в хода на разговора бяха посочени икономиката, енергетиката, търговията и туризмът.

България има отворена, прагматична и конструктивна политика по отношение на страните от Западните Балкани, заяви председателят на българския парламент. Цецка Цачева потвърди подкрепата на страната ни за процеса на европейска интеграция на Албания в съответствие с решенията на Европейския съвет от декември миналата година.

На 6 февруари 2013 г. в 10.50 часа председателят на Събранието на Република Албания Йозефина Топали ще направи Обръщение към народните представители в пленарната зала на българския парламент.

Програмата на визитата предвижда среща с министър-председателя Бойко Борисов. Делегацията ще бъде приета и от президента на Република България Росен Плевнелиев.

В състава на делегацията са включени депутатите от Събранието на Република Албания Ледина Алоли, Аренца Трашани, Флорион Мима и Селями Джепа.

Времето